Na moim blogu będę prezentować proste, stosunkowo tanie i sprawdzone przeze mnie przepisy kulinarne.
czwartek, 28 maja 2015
KRÓWKA w innej wersji:)
Ta wersja krówki jest dla tych, którzy nie chcą używać piekarnika. Jest ona baaardzo pyszna i słodka. Wykonuje się ją na bazie herbatników. Moi domownicy po prostu za nią przepadają.
Pierwsza warstwa - herbatniki
Druga warstwa - krem
Jest to jedyne ciasto, do którego używam "gotowego" kremu. Jest to masa w proszku (Delecta), "Karpatka w 5 minut", do przygotowania której potrzebne jest tylko mleko.
Na krem herbatniki i tutaj wg uznania - ja skrapiam je alkoholem:)
Trzecia warstwa - połowa z puszki masy krówkowej (najlepiej gostyńskiej)
I znowu herbatniki - skropione lub nie
Czwarta warstwa - reszta masy krówkowej i herbatniki
Kolejna warstwa - bita śmietana (ubita z śmietan-fixem)
Na wierzch ucieramy odrobinę czekolady i do lodówki:)
Po jakiejś godzince (nie zawsze uda mi się je tak długo ustrzec przed rodziną:)) ukroić kawałek i zjeść do kawki:)
Naprawdę pycha!
Niektórzy, żeby trochę "zmniejszyć słodycz" używają do drugiej warstwy krakersów.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz