czwartek, 28 maja 2015

KRÓWKA w innej wersji:)



Ta wersja krówki jest dla tych, którzy nie chcą używać piekarnika. Jest ona baaardzo pyszna i słodka. Wykonuje się ją na bazie herbatników. Moi domownicy po prostu za nią przepadają.

Pierwsza warstwa - herbatniki

Druga warstwa - krem
Jest to jedyne ciasto, do którego używam "gotowego" kremu. Jest to masa w proszku (Delecta), "Karpatka w 5 minut", do przygotowania której potrzebne jest tylko mleko.

Na krem herbatniki i tutaj wg uznania - ja skrapiam je alkoholem:)

Trzecia warstwa - połowa z puszki masy krówkowej (najlepiej gostyńskiej)

I znowu herbatniki - skropione lub nie

Czwarta warstwa  - reszta masy krówkowej i herbatniki

Kolejna warstwa - bita śmietana (ubita z śmietan-fixem)

Na wierzch ucieramy odrobinę czekolady i do lodówki:)

Po jakiejś godzince (nie zawsze uda mi się je tak długo ustrzec przed rodziną:)) ukroić kawałek i zjeść do kawki:)

Naprawdę pycha!

Niektórzy, żeby trochę "zmniejszyć słodycz" używają do drugiej warstwy krakersów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz