wtorek, 15 marca 2011

Kolorowa sałatka

Jest to sałatka warstwowa. Ja podaję ją w kieliszkach do wina. Można ją później wyłożyć na talerzyk i wymieszać lub spożywać bezpośrednio z kieliszka. W takim nietypowym naczyniu ładnie się też prezentuje na stole. Można też ją przygotować w większym naczyniu wg uznania.

Potrzebne produkty:

majonez
gruszki
śliwki suszone
pierś z kurczaka
szczypiorek
żółty ser
orzechy włoskie

Filet z kurczaka ugotować.
Następnie wszystkie produkty drobniutko pokroić. Wykładać do naczynia (mniej więcej równe ilości) wg kolejności:

gruszki
majonez
śliwki suszone
majonez
pierś z kurczaka
majonez
szczypiorek
żółty ser
orzechy włoskie

SMACZNEGO! zakra.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz