piątek, 4 marca 2011

MILKY - WAY

Biszkopt:
3 łyżki kakao wsypać do szklanki i uzupełnić mąką ziemniaczaną, do tego wsypać 2 łyżeczki proszku do pieczenia i wymieszać
6 jaj ubić na parze z 1 szklanką cukru do tego dodać mąkę wymieszaną z kakaem, do tego 2 łyżki spirytusu lub wódki, wszystko delikatnie wymieszać
Masa:
0,5 litra kremówki
3 śmietanfix
2 łyżki cukru pudru
Ubić na sztywno
Polewa:
1 czekolada mleczna
1 czekolada deserowa
3/4 margaryny Kasi
wszystko razem rozpuścić i ostudzić
Do rozpuszczonej i ostudzonej polewy dodać 3 żółtka i białka ubite na sztywno - wymieszać i włożyć do lodówki na ok. 20 minut.

Na biszkopt masa, później polewa i ...PALCE LIZAĆ!!! zakra.pl

1 komentarz:

  1. Przepis sprawia wrażenie niezbyt trudnego co jak dla mnie jest bardzo dużym plusem. :)

    Przy okazji dodam, że skorzystałem z tego artykułu i umieściłem go również na swoim blogu http://przepisy-snajper78.blogspot.com/
    Zapraszam do skorzystania, może znajdzie się coś ciekawego ;)

    OdpowiedzUsuń